Laatste nieuws

Wat gebeurt er allemaal binnen ons kantoor, in de omgeving en in het algemeen? Wij houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen op de woningmarkt.

WIJ VERHUIZEN!!!

Zoals velen onder jullie reeds gemerkt hebben zijn we een kantoor in groei.

Met jaarlijks meer dan 300 transacties mogen we ons trots marktleider in de streek noemen. Inmiddels zijn we reeds met 6 medewerkers en binnenkort zelfs met 7, waardoor ons kantoor te klein geworden is. Dit wordt onze derde verhuis wegens groei en het daarbijhorende plaatsgebrek sinds 1998.

Vanaf eind 2017 verwelkomen we jullie daarom in de oude Bank van Roeselare gelegen Diksmuidestraat 24 te Ieper.  Dit pand is momenteel uitgebaat als kledijzaak nl. CKS.
Na grondige verbouwingen zullen wij U hier nog beter van dienst kunnen zijn.

Bij deze bedanken wij graag nog eens al onze klanten.  Want zonder jullie zouden we dit niet kunnen verwezenlijken! 

Rush op dakisolatie

Rush op dakisolatie

overgangsperiode is een feit
10 oktober 2016

Onlangs lieten we weten dat de belastingvermindering voor dakisolatie volgend jaar zal verdwijnen. Vlaams minister van Energie Tommelein heeft intussen aangekondigd dat er een overgangsperiode komt. Wie zijn bestelling nog dit jaar plaatst, ten laatste eind 2016 een voorschot stort en ten laatste 31 december 2017 de factuur betaalt, zal nog van de belastingvermindering kunnen genieten.
In 2020 moeten alle daken verplicht een minimum aan dakisolatie hebben. De Vlaamse regering bouwt daarom langzaam de financiële steun af. Tommelein lanceerde ook het woord “benoveren”, wat staat voor “beter renoveren.” Het Vlaams Energieagentschap gaf daarom de brochure “Ik Benoveer” uit.
“De cijfers tonen aan dat er nog heel wat werk is om onze drie miljoen woningen in Vlaanderen klaar te maken voor de toekomst”, aldus de minister. “De helft is namelijk ouder dan 40 jaar en momenteel wordt hiervan slechts 0,7 procent per jaar gerenoveerd. Het doel van de Vlaamse overheid is een sterke verhoging van de renovatiegraad. Zo wordt de economische activiteit van de brede bouwsector ook gestimuleerd, waardoor de werkgelegenheid en de economische groei een positieve evolutie kunnen doormaken.”

Belastingvermindering stopzetten
Een van de concrete maatregelen die Tommelein introduceert om sneller te renoveren is het afschaffen van de dubbele ondersteuning van dakisolatie. “Vandaag kun je zowel een premie als een fiscaal voordeel krijgen als je je dak laat isoleren door een aannemer. De Vlaamse regering heeft er tijdens de afgelopen begrotingsbesprekingen voor gekozen om de belastingvermindering, die een dubbele ondersteuning is aangezien er ook premies zijn, stop te zetten.”
Wie zijn bestelling nog dit jaar plaatst, ten laatste eind 2016 een voorschot stort en ten laatste 31 december 2017 de factuur betaalt, zal nog van de belastingvermindering kunnen genieten. “We voorzien dus een overgangsperiode, maar de boodschap is duidelijk: wacht niet langer om je dak te isoleren.”
Bron: Belga

verkooprechten meenemen

Kan je de verkooprechten meenemen?

14 september 2015
Wie in Vlaanderen in het verleden al een woning gekocht heeft en van plan is een nieuwe te kopen, kan soms verkooprechten (vroeger registratierechten) meenemen. Je mag in dat geval de betaalde verkooprechten van je eerst gekochte woning in mindering brengen van de verkooprechten die je moet betalen voor de nieuw aangekochte woning.
Verkoop je eerst je vorige woning, dan wordt het bedrag van de verkooprechten verrekend bij aankoop van je nieuwe woning (meeneembaarheid door verrekening). Als je al een nieuwe woning hebt gekocht en daarna binnen twee jaar je oude woning verkoopt, dan krijg je de meeneembare verkooprechten achteraf terugbetaald (meeneembaarheid door teruggave). Je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moeten zowel de oude als de nieuwe woning in het Vlaamse Gewest liggen. Tussen verkoop van de oude woning en aankoop van de nieuwe woning mag, in welke volgorde ook, niet meer dan twee jaar zitten. Enkel indien je eerst een bouwgrond aankoopt en pas later je eerste woning verkoopt, geldt een termijn van 5 jaar.
Daarenboven moet de nieuwe woning tot hoofdverblijfplaats van de koper(s) dienen. Ook niet onbelangrijk: de aftrek kan per verandering van woning hoogstens 12.500 euro bedragen.

Wat als je oude woning nog niet verkocht is

Wat als je oude woning nog niet verkocht is

Klein beschrijf
Koop je in Vlaanderen een bescheiden woning, dan kan je genieten van een klein beschrijf van 5% indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo mag je geen andere woning bezitten op het moment van aankoop (tenzij geërfd van ouders of grootouders).
Wie z’n woning inruilt voor een nieuwe woning en van het klein beschrijf wil genieten, zal een uitzondering op het normale tarief van 10% aanvragen.
Vervolgens zal je de oude woning binnen het jaar moeten verkopen en bewijzen dat die verkoop het gevolg is van de aankoop van een nieuwe woning. Slaag je daar niet in, dan zal je alsnog 5% aanvullende verkooprechten moeten betalen. En belangrijk: sinds kort geldt er in dat geval een belastingverhoging van 20% op die 5% aanvullende verkooprechten. In totaal betaal je dus 11% belastingen.

Vangnetprocedure
Gelukkig bestaat er nu een vangnetprocedure voor mensen die hun oude woning niet op tijd verkocht krijgen. Zo kan je op het moment van aankoop het normale tarief van 10% betalen, en kan je de 5% te veel betaalde rechten achteraf terugvragen bij tijdige verkoop. Indien je niet binnen het jaar verkoopt, hoef je dan geen bijkomende som meer te betalen.
Niet onbelangrijk om weten, aangezien één percentje op zo’n groot bedrag een flinke slok kan schelen.

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven

Sluit menu Partners in Vastgoed