Wat kan Partners in Vastgoed voor u betekenen? 

DE SLEUTEL TOT ONS SUCCES

Partners in vastgoed in cijfers betekent > 300 transacties verkoop en verhuur per jaar

Als zaakvoerder van Partners in vastgoed krijg ik daarom vaak de vraag van vrienden en kennissen hoe het komt dat wij zo'n groei kennen?
Het antwoord is simpel! Wat vele makelaars vergeten is dat publiciteit, marketing, sociale media, ketens ... slechts een klein deel zijn van het verkoopproces!

Elk proces is hoofdzakelijk gebaseerd op de "motor".  Volgens Partners in Vastgoed is die "motor" de persoon die instaat voor de transactie namelijk
DE VERKOPER binnen ons kantoor!  Gans ons team bestaat uit zorgvuldig geselecteerde verkopers waarvan we weten dat ze gedreven zijn, het verkopen in het bloed zit en ze een karakter hebben die vertrouwen uitstraalt.  Dit onderscheidt ons van onze collega's...

Spreekwoordelijk kunnen we zeggen: "Wat baten publiciteit, marketing en kennis als je terplaatse de verkoop niet kan afronden"

Vraag gerust naar de ervaringen van uw notaris en kennissen over ons kantoor en overtuig zo uzelf om met ons samen te werken aan uw toekomst.

ONZE KLANT IS KONING...

Bij veel kantoren stopt de samenwerking na de ondertekening van de compromis.  Niet bij ons!  Wij verzorgen nadien nog de overdracht van de nutsvoorzieningen (water, gas, electriciteit).  Bovendien mogen kopers en verkopers bij ons een GRATIS verhuiswagen gebruiken.  

 

Kantoor Partners in vastgoed

Ons kantoor

Partners in vastgoed is sinds 1998 een vaste, betrouwbare waarde in groot-Ieper. 
Onze centrale ligging op 50m van de grote markt nl. Diksmuidestraat 24, zorgt voor een drukbezochte etalage en een gemakkelijke toegankelijkheid.

Een woning verkopen of verhuren is de laatste jaren enorm geëvolueerd.  De wetgever zorgde er de laatste jaren voor dat zowel de huurder als koper steeds meer bescherming genieten.  Daarom volgt ons team voortdurend bijscholing zodat we juridisch sluitende contracten kunnen aanbieden.  Wij bieden eveneens advies op maat zowel op fiscaal en juridisch vlak.

Ons team heeft 1 gezamelijk doel nl. uw eigendom zo snel mogelijk verkopen/verhuren en dit aan een marktconforme prijs.

Wenst U een GRATIS schatting?  Contacteer ons dan op het nummer 057/21.93.36 of  via dit formulier. Tot binnenkort!

WIJZIGING REGISTRATIERECHTEN

De Vlaamse regering zat vrijdag samen voor de laatste ministerraad voor de kerstvakantie. De vergadering ging de nacht in. Een van de heikele dossiers was de hervorming van de registratierechten die boven op de aankoopsom van een huis of appartement komen.

Het huidige tarief in Vlaanderen was tot nu 10 procent van de aankoopsom - het zogenaamde groot beschrijf. Voor de aankoop van een 'bescheiden' woning gold een verminderd tarief van 5 procent of klein beschrijf. De basis voor dat klein of groot beschrijf was het kadastraal inkomen, maar dat is al sinds 1974 niet meer geactualiseerd.

Tommelein voor één tarief
 
Het huidige tarief in Vlaanderen was tot nu 10 procent van de aankoopsom - het zogenaamde groot beschrijf. Voor de aankoop van een 'bescheiden' woning gold een verminderd tarief van 5 procent of klein beschrijf. De basis voor dat klein of groot beschrijf was het kadastraal inkomen, maar dat is al sinds 1974 niet meer geactualiseerd.
 
Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) maakte eerder in De Tijd al duidelijk dat hij naar één tarief wilde dat niet meer afhankelijk is van het kadastraal inkomen, maar van de aankoopprijs. Dat tarief zou volgens hem best rond 6 à 7 procent bedragen.
 
De vraag luidde hoe je die hervorming sociaal genoeg maakte. De regering wilde vooral vermijden dat ze nadelig was voor wie een eerste, bescheiden woning koopt.
 
Naar 7 procent
 
Uiteindelijk kwamen de Vlaamse ministers afgelopen nacht overeen dat wie voortaan een gezinswoning koopt daar 7 procent registratierechten op moet betalen. 'Het moet gaan om je enige woning en je moet er binnen de twee jaar intrekken', luidt het.
 
Wie een bescheiden woning koopt, en dus niet meer dan 200.000 euro betaalt, krijgt een korting van 5.600 euro (op de eerste schijf van 80.000 euro betaalt de koper geen registratierechten).
 
Voor woningen of appartementen in de kernsteden of de Vlaamse rand, geldt de korting tot een aankoopbedrag van 220.000 euro. Voor elke volgende woning of ander vastgoed verandert er niets. Daarop betaalt de koper het gewone tarief van 10 procent registratierechten.
 
Renovatie
 
Ook wie grondig renoveert, krijgt een extra korting. Dat was een vraag van Tommelein, die ook bevoegd is voor Energie.
 
Enkele voorbeelden:
 
Wie in de toekomst een bescheiden gezinswoning koopt van 200.000 euro betaalt 8.400 euro registratierechten. Wie renoveert, betaalt 7.200 euro.
 
Wie in de toekomst een gezinswoning van 300.000 euro koopt, betaalt 21.000 euro registratierechten. Wie renoveert, betaalt 18.000 euro.
 
Wie een huis van 300.000 koopt dat geen gezinswoning is, betaalt in de toekomst 30.000 euro registratierechten.
 

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven

Sluit menu Partners in Vastgoed